tisdag 17 maj 2011

Kreativ Kollektiv

Sådärja!

Nu har vi äntligen fått igenom vårt namnbyte, så det blir lite karaktär på kollektivet. Det har tagit ett litet tag att få ordning på hur vi vill ha det i föreningen och hur vi vill jobba, men nu börjar det ta form.
Eftersom vi har så olika skapande aktiviteter i huset, valde vi att gå på den mest gemensamma nämnaren, nämligen kreativiteten. Kreativ Kollektiv heter vi alltså, från och med  nu.
Vi har en ny facebook-sida också, såklart. Missa inte att gilla oss där, det blir oftast där vi annonserar nya grejer och aktiviteter. 
Vi är ett kollektiv, men vi jobbar alla enskilt med våra egna verksamheter. 
Nu till sommaren testar vi att ha Bazar sista lördagen varje månad (fast med start den 21 maj, eftersom det så passligt var Kulturnatta då, som vi kan sno besökare från). 
Bazar är en kreativ marknad som kan ta sig lite olika skepnader. Den här första gången blir det mer fokus på vårt egna skapande, och några utomstående kreatörer är också med. Vi har ett liveband, och vi tänkte ha en loppishörna också. Förhoppningsvis får vi till lite fikaförsäljning också.
Ett är säkert, vi styr upp möjligheterna för Umeås kreatörer att komma ut och visa sina grejer! Och, med det följer naturligtvis att vi styr upp möjligheterna för Umeås befolkning att njuta av kreativitet!
Med en relativt central, och framförallt mysig adress mitt ibland det som helt klart kommer att bli Umeås kulturella mecca då det nya Konstcampuset blir färdigbyggt hoppas vi kunna dra massor av besökare. Så kom kom kom! Vad är roligare än att hitta fina och unika grejer att pimpa kropp, själ och hjärta med istället för det där kommersiella krafset alla har? Jag bara säger det.
Pilgatan 13, ska du komma ihåg. Lönelördagen, då är det Bazar. Easy, right? Fast alltså inte lönelördan i Maj, det minns ni att jag skrev va? 21 maj, det är det första du ska minnas. Okej?


Vi ses på lördag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar